Meb Ajanda ve DYS Kurulumu

1.Adım: MEB Anahtar (MEB AJANDA) Kurulumu

- Kurum interneti dışından MEBBİS, E-Okul ve DYS'ye erişebilmek için MEB Anahtar (MEB Ajanda) uygulaması zorunlu hale getirilmiştir.

NOT : Meb Ajanda kurulumunu yapmadığınız sürece MEB hattı dışından DYS ye giriş yapamazsınız.

NOT : Yeni gelen güncelleme ile Meb Anahtar ismi Meb Ajanda olarak değişmiş olup; DYS girişlerinde sorun yaşayan kullanıcılar aşağıdaki linkte yer alan Meb Ajanda Kılavuzundaki adımları takip ederek sorunu giderebilirler.

MEB Ajanda Kullanım Kılavuzu için

2. Adım: DYS Kurulumu

- DYS Katılımsız kurulum dosyasını bilgisayarınıza indirmek için

- İndirdiğiniz kurulum dosyasına sağ tuş ile tıklayarak "Yönetici Olarak Çalıştır" seçeneği ile kuruluma başlayınız.

- Açılan menüde sol tarafta yer alan "İlçe / Okul DYS Kurulumu " seçeneğine tıkladıktan sonra sağ tarafta yer alan DYS Kurulumu Başlat düğmesine tıklayınız.

- Program yaklaşık 5 dk içerisinde kurulacaktır.

3. Adım: JAVA V8.231 Kurulumu

- DYS Katılımsız Kurulumu bittikten sonra

Javanın DYS ile uyumlu olan versiyonunu bilgisayarınıza indirmek için

- İndirdiğiniz JavaSetup8u231.exe dosyasını çalıştırıp (Install butonuna tıklayarak) bilgisayarınıza ilgili versiyonu kurunuz.

* Tüm bu adımlar bittiğinde bilgisayarınızdan sorunsuz bir şekilde DYS ye girebilir ve yazılarınızı imzalayabilirsiniz

Yayın: 24.05.2021 - Güncelleme: 27.05.2021 09:39 - Görüntülenme: 1818
Kaynak: https://yildirim.meb.gov.tr