T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ETİMESGUT - Bağlıca Anadolu Lisesi

"Let's Reduce Waste, Protect The Future" İsimli eTwinning Projemiz Başladı

     Romanya'dan, Kıbrıs'tan ve Türkiye'den 4 okulun ortaklığıyla Nisan ayının ikinci haftası projemiz başlamıştır.

     Okulumuzdan Bilişim Teknolojileri Rehber öğretmeni Nuran EROĞLU'nun yürüttüğü bu proje, atıkların azaltılması ve geri dönüşümü konusunda farkındalık yaratmayı ve sürdürülebilir yaşam tarzlarını teşvik etmeyi amaçlayan uluslararası bir işbirliği girişimidir. Projemiz öğrenciler, öğretmenler ve genel olarak toplum arasında atık azaltma ve geri dönüşüm konusunda farkındalık yaratmayı hedeflerken aynı zamanda onları yaratıcı çözümler üretmeye teşvik etmeyi ve uluslararası işbirliklerini teşvik etmeyi de amaçlamaktadır. Projemiz Nisan ve Mayıs aylarını kapsamaktadır.

Amaçları

• Atık Azaltma Bilincinin Artırılması: Proje kapsamında katılımcıların atık azaltımı konusundaki farkındalıklarını artırmak ve atık üretiminin azaltılması konusunda farkındalıklarını artırmak. • Geri Dönüşüm Süreçlerinin Tanıtılması: Katılımcıların geri dönüşüm süreçlerini anlamalarını ve geri dönüşümün önemini anlamalarını sağlamak. Bu bağlamda geri dönüşümün nasıl yapıldığı, hangi malzemelerin geri dönüştürülebileceği ve geri dönüşümün çevresel etkileri hakkında bilgi vermek. • Yaratıcı Çözümlerin Geliştirilmesi: Katılımcıları yaratıcı düşünme becerilerini kullanarak atıkların azaltılması ve geri dönüşüm konusunda çözüm üretmeye teşvik etmek. Bu bağlamda geri dönüşüm sanatı projeleri, atık azaltma kampanyaları ve yenilikçi geri dönüşüm fikirleri geliştirmek. • Öğretmen ve öğrencileri yapay zeka araçları konusunda geliştirmek: Etkinlikleri gerçekleştirirken proje konusuna ilişkin yapay zeka uygulamalarını kullanmak alt hedef olarak öğrenci ve öğretmenlerin yeni nesil yapay zeka araçlarını kullanma konusunda yetkin olmalarını sağlamaktır.

Beklenen Sonuçlar

Proje kapsamında katılımcı öğrencilerin, öğretmenlerin ve genel olarak toplumun atık azaltımı ve geri dönüşüm konusundaki farkındalık düzeyinin artması bekleniyor. Projeye katılan bireylerin çevre dostu alışkanlıklar edinmelerinin ve sürdürülebilir yaşam tarzlarını benimsemelerinin teşvik edilmesi amaçlanıyor. Katılımcıların atık azaltma ve geri dönüşüm konusunda yaratıcı çözümler üretmeleri ve bu çözümleri hayata geçirmeleri bekleniyor. Proje kapsamında farklı ülkelerden öğrenci ve öğretmenlerin bir araya gelerek işbirliği yapması ve kültürel alışverişi artırması bekleniyor. Projeye katılan topluluk üyelerinin atık azaltma ve geri dönüşüm konularında aktif rol alması ve çevre bilincini artırması bekleniyor. Proje kapsamında yürütülen faaliyetler sonucunda atıkların azaltılması ve geri dönüştürülmesiyle çevresel etkinin artırılması ve doğal kaynakların korunmasına katkı sağlanması amaçlanıyor.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 30.04.2024 - Güncelleme: 30.04.2024 10:11 - Görüntülenme: 21
  Beğen | 0  kişi beğendi