T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ETİMESGUT - Bağlıca Anadolu Lisesi

“We Are All Unique” Isimli Projemiz Başladı

Georgia(4), Turkey(3), Poland(2), France(1), Jordan(1) ülke ortaklarımızla 09.02.2024 tarihinde ilk toplantımızı yaptık Proje ortakları birbiri ile tanıştı ve projenin planı oluşturuldu.

  ‘’’WE ARE ALL UNIQUE  (‘HEPİMİZ EŞSİZİZ’’ )   isimli projemiz Meryem ÖRÜK ve Leyla ÇİNİCİ  rehberliğinde yıl sonuna kadar devam edecek.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK:

 4. Tüm insanlar için kapsayıcı ve iyi eğitimin sağlanması ve hayat boyu eğitim olanaklarının desteklenmek.

16. Sürdürülebilir kalkınma hedefleri çerçevesinde barış içerisinde ve kapsayıcı toplumları desteklemek, herkes için adalet sağlamak, her seviyede hesap verilebilirlik ilkesine sahip verimli ve kapsayıcı kurumlar oluşturmak.
17. Sürdürülebilir kalkınma için global destek ağının canlandırılması ve hedeflerin uygulanabilirliğinin güçlendirilmesini sağlamak.

    Eğitim sadece öğrencilere bilgi ve beceri öğretmek değil, aynı zamanda onlara birey olarak öğrenip gelişebilecekleri güvenli ve besleyici ortamlar sağlamakla da ilgilidir. Okullar sadece öğrenme yerleri değil aynı zamanda gençler için önemli sosyal ve duygusal gelişim alanlarıdır. Çocuklar ve gençler zamanlarının çoğunu okulda geçirirler ve bu nedenle okullar onların refahını geliştirmede ve korumada kritik bir rol oynamaktadır. Okul ortamında kendilerini güvende, desteklenmiş ve bağlı hisseden öğrencilerin akademik ve kişisel olarak başarılı olma olasılıkları daha yüksektir. Öğrenmelerine daha fazla katılıyorlar, akranları ve öğretmenleriyle sağlıklı ilişkiler geliştiriyorlar ve okul dışındaki yaşamın zorlukları ve fırsatlarıyla yüzleşmeye daha hazırlıklı oluyorlar. Okulların, herkesin (öğrenci, öğretmen, veli ve eğitimci) hoş karşılandığı, değer verildiğini hissettiği ve herhangi bir ayrımcılığa uğramadan özgürce kendisi olabileceği güvenli bir ortam olması bekleniyor. Öğrenciler farklı ülkelerin kültürlerini tanıyacak ve tanıtacaklardır..

    Proje çalışması sırasında öğrencilerimize  web 2.0 araçları kullanma becerisi, teknolojiyi doğru kullanma,Yabancı dıl pratiği yapma fırsatı, girişimcilik ruhunun gelişmesi. Farklı kulturleri tanıması,işbirliği yaparak uyum içerisinde ortak bir ürün çıkarma  fırsatını yakalamış olacaklar .

Öğrenci seçimlerimizi yaptık. Büyük bir heyecan ve istekle projeye katkı sağlamak için çalışmaya başladılar.

29-02-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 29.02.2024 - Güncelleme: 29.02.2024 10:59 - Görüntülenme: 96
  Beğen | 0  kişi beğendi