“Safahat” Şiir Dinletisi Büyük Beğeni Topladı

“SAFAHAT” ŞİİR DİNLETİSİ

Şiir, gökkuşağının yedi rengini çocuk gülüşlerinde aramaktır.

Şiir, Anka kuşunun kanadında uçsuz bucaksız gökyüzünü seyre dalmaktır.

Şiir, evrenin kusursuz yaratılışını eşsiz kar tanelerinde görebilmektir.

Şiir, yeni gelen güne umutla 'merhaba 'demektir.

Şiir, dost meclislerinde, sevgi okyanusunda mavi yolculuğa çıkmaktır.

Şiir, barışa hasret tüm insanlığın tan ağarırken özgürlük türküleri bestelemesidir.

Şiir, acı çeken gönüllerin son anda sığındığı bir limandır.

Şiir, kâğıtla kalemin son dansıdır.

Şiir, duygular senfonisidir.

Şiir, Mehmet Akiflerin, Âşık Veysellerin, Nazım Hikmetlerin, Necip Fazılların, Fuzulilerin, Bakilerin, Yunus Emrelerin daha nice ozanların sevgi çığlıklarıdır hasret evreninde.

Şiir, uykusuz gecelerde yıldızlarla kurulan dostluk köprüsüdür.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Bu amaçlar doğrultusunda okulumuz genelinde Türk Dili ve Edebiyatı zümresi rehberliğinde projemiz yapılmaktadır.

Aralık ayı içeresinde yapılan yoğun çalışmalar sonucunda 16.01.2024 Salı günü okulumuz konferans salonunda “Safahat” şiir dinletisi düzenlenmiştir.

9-C sınıfından Almina, Ahmet, Fatma Nur, Nisa Nur, Özge, Çağrı, Tuana, Furkan, Şifanur, Ecrin, Hatice, Şeymanur, Onur, Ahmet, Can, Ali Efe, Muhammet Ali, Buğlem

9-E sınıfından Tuana

9-P sınıfından İldem, Yiğit, Kayra, Egehan

11-E sınıfından Merve, Ferit

11-B sınıfından Mehmet, Ahmet Berat

Öğrencilerimiz Mehmet Âkif Ersoy’un “Safahat” adlı şiir kitabında yer alan Küfe, Asım’ın Nesli, Bana Sor Ey Kâri… gibi birbirinden güzel, eşsiz, bir o kadar da anlam yüklü şiirleri başarıyla sunmuşlardır.

15-01-202415-01-202415-01-2024

Yayın: 15.01.2024 - Güncelleme: 16.01.2024 09:21 - Görüntülenme: 57