T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ETİMESGUT - Bağlıca Anadolu Lisesi

Genç Kalemler Dergimizin Yeni Sayısı Çıktı…

Söz, var oluşun başlangıcıdır çünkü varlığı anlamlandırma sözle mümkündür. Sözün yarattığı anlam evreni ise dünya algımızı, düş gücümüzü ortaya koyan çağrışımlar zinciri oluşturmaktadır. Bu çağrışımların yansıdığı eylemler ise bizi sanatla buluşturan zincirin halkalarıdır. Sanatın gücü de burada başlar. Bu anlam evreninin zenginleşmesinde, sanatçı, görünmeyeni bulup çıkaran bir farkındalığa sahiptir. Sanatçının göstermek istediği evreni ise ancak sanat eğitiminden geçmiş insanlar anlayacaktır. Bu anlayıştan yoksun kalmak, sanatçıyla buluşamamak bireysel gelişimin önünde bir engel oluşturur.

Sanat yapıtları bizleri kendi dünyamızın dışına taşıyarak önümüze bambaşka evrenler sermekte, algılama gücümüzü artırmakta ve anlam evrenimizi zenginleştirerek kendimize doğru bir yol açmaktadır.

Bu yıl da öğrencilerimizle birlikte algı dünyamızı, düş gücümüzü geliştirmek için sanat yapıtlarını etkin okumalar ve eleştirel yöntemlerle değerlendirdik. İçsel zenginliğimize katkı sağlayan çalışmalar yaptık.

Sanatsal metinler, yapıt değerlendirmeleri, yaratıcı yazarlık çalışmaları, Genç Kalemler dergimizi zenginleştirdi. Bağlıca Anadolu Lisesi eğitimde sözle, resimle, müzikle çoğalarak varlığını sürdürmeye devam edecektir.

Genç Kalemler dergimizin basım sürecinde bizleri yalnız bırakmayan değerli velimize, destekleyicilerimize teşekkürü bir borç biliriz.

Sevgi ve saygılarımızla.

İyi Okumalar.

Türk Dili ve Edebiyatı Zümresi

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.02.2024 - Güncelleme: 22.02.2024 14:19 - Görüntülenme: 243
  Beğen | 0  kişi beğendi