"Engagement And Support For Students Wıth Specıal Needs Through Dıgıtal Combıned Arts Holo-D-Vısıon" İsimli eTwinning Projemiz Başladı.

Türkiye’den 10, İtalya’dan 2, Ürdün’den 1, Gürcistan’dan 1, Bosna-Hersek’ten 1 okul katılımı ile yürüttüğümüz projemiz Nesrin DEDErehberliğinde başlamıştır. Bu projeyle öğrencilerimize sanatın dönüşümsel yönünü, sanatçının kullandığı bu evrensel aracın önemini, dijital teknolojilere nasıl uyarlanabileceğini, nerede ve nasıl kullanılabileceğini öğretmeyi amaçlıyoruz. Duygu ve düşüncelerinin kültürel miras yoluyla işitsel, görsel ve sözel öğelerle anlatıldığı dijital kombine sanatları, sesten görsele, görselden metne, metinden performansa dönüşen içeriklerle anlatılmak istenen kavramların toplumdaki önemini ve bunların sürekliliğinin sağlanmasını, aynı zamanda bu içeriklerin derslere entegre edilmesiyle öğrencilerimize aktaracağız. Amacımız birden fazla ülkede kültürel kimliklerin ve mirasın geçmişle bağlantısını önemli sanat eserleriyle öne çıkarmak,  gelecek nesillerin ilgisini çekmek ve aynı zamanda takım çalışmasıyla bunu teknoloji aracılığıyla aktarmaktır.  Önceliğimiz özel öğrenme güçlüğü olan ya da fiziksel olarak dezavantajlı grupta öğrencilerin bu gruba aktif olarak dâhil edilmesi, onların bu sürece katılımlarının sağlanmasıdır.  Derslere sanatsal içerikler dâhil ederek farklı kültürlerin sanat eserlerinin ya da  şairlerimize ve şiirlerine hayran kalacağı şekilde şiirleri görsellerle canlandırmak ve sunmaktır. Daha önce pek çok ders programında kullanılan bu sistemi farklı nitelikte öğrencilerin bir araya gelmesiyle takım çalışmasını destekleyerek sosyal motivasyon ve akademik başarıyı sağlamak temel somut hedeflerimizden biridir.  Projemiz ocak ayında zoom toplantısıyla başlamış olup öğrenci, öğretmen, okul tanıtımları ile devam etmektedir. Projemiz 6 ay sürecektir.

Yayın: 17.01.2024 - Güncelleme: 17.01.2024 09:33 - Görüntülenme: 134