“Divânu Lugâti’t Türk Deneme Yazma Yarışması" Sonuçlandı

“DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ” PROJESİ KAPSAMINDA YAPILACAK “DİVÂNU LUGÂTİ’T TÜRK DENEME YAZMA YARIŞMASI’

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında okulumuz genelinde düzenlenen deneme yazma yarışması birincimiz belli oldu.

Sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla öğrencilerin dilimizin en önemli eserlerinden biri olan Kaşgarlı Mahmut’a ait Divânu Lugâti’t Türk adlı eseri yakından tanıması, yazılış amacını, Türk kültürü ve tarihi açısından önemini kavraması ayrıca bu eserle gençlerimizde Türkçe bilincinin oluşturulması ve gençlerimizin Türk dilinin zenginliklerini tanıması, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmasıdır. Bu sayede öğrenciler, dilimizin seçkin ve özgün eserlerini daha yakından tanıyacaklar, milletimizin kültür birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını yeniden keşfedeceklerdir. Onlar kadar kıymetli eserler üreterek, Türkçemize onlar kadar katkı verecek nesiller yetiştirmek amacıyla “Divânu Lugâti’t Türk Deneme Yazma Yarışması’ düzenledik. 9-B sınıfından Selin okulumuzu ilçe çapındaki değerlendirmede yazdığı denemesiyle temsil edecektir.

.

15-01-2024