Dilimizin Zenginlikleri Projesi “Kutadgu Bilig Okumalarından Hareketle Nesne Tasarımı Yarışmasına Katıldık

Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında Kutadgu Bilig’in mutluluk veren bilgiye ulaşmanın temelinde zamanı doğru kullanma ve planlamanın etkin olduğunu vurgulamak amacıyla Kutlu Bilge Ağaç takvimi tasarlanmıştır. Eski Türkçede yer alan ay ve gün isimlerinin de gün yüzüne çıkarılması amaçlanmıştır.

Takvim kullanım aşamasında zaman planlamasına fayda sağlayacak, eserden alıntılanan dizeler günlük ve akademik hayatın şekillenmesinde ipuçları verecektir.

Öncelikle Kutadgu Bilig’den seçilen dizeler Kutlu Bilge Ağaç ’ta bilgilendirici bir pano eşliğinde sergilenmiştir.

Panonun hazırlanmasında emeği geçen öğrencilerimize teşekkür ederiz. Nesne tasarım yarışmasına okulumuzu temsil eden 9- D sınıfından Defne’ye teşekkür edip yarışmada başarılar diliyoruz.

24-03-202424-03-202424-03-2024

Yayın: 24.03.2024 - Güncelleme: 24.03.2024 17:47 - Görüntülenme: 122