Dilimizin Zenginlikleri Projesi Aralık Ayı Faaliyetlerimiz

Aralık ayı içerisinde, proje kapsamında aşağıdaki faaliyetler gerçekleştirilmiştir:

Safahat okumaları yapıldı. Mehmet Akif Ersoy’un Safahat adlı eserinden seçilen eserler sınıf bazında öğrenciler tarafından okundu.

Öğrencilere Dilimizin Zenginlikleri Projesi Uygulama Kılavuzunda yer alan sözlükler tanıtıldı. Safahat Sözlüğü öğrencilerle paylaşıldı. Sözlük kullanımı teşvik edildi.

Safahat okumalarıyla ilgili Sözlük Özgürlüktür temalı pano çalışmaları yapıldı. Eser bazında sözlük derlemesi yapıldı.

Öğrencilerden Safahat Sözlüğü’ nden seçilecek en az üç kelimenin yer alacağı anlamlı bir cümle ve afiş oluşturması istendi.

Her sınıf için sınıfın en iyi cümlesi/afişi seçildi.

Sınıfların en iyi cümleleri arasından okulun en iyi cümlesi/afişi seçildi.

Her sınıf için sınıfın en iyi cümlesi/afişi seçildi. Seçilen en iyi cümleler/afişler ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderilmesi için okul yönetimine teslim edildi.

Seçilen Cümleler:

1. Gelecekteki başarım, İkbalimle aydınlanacak, atimle yükselecek, muvaffak oluşumla parlayacak ve ziya saçacak.

2. Vatan sevgisi ve imanımız, aziz milletimizin birliği ve iradesiyle daha da güçlenir.

3. Vatanımızın bekası için olan imanımız, aziz milletimizin birliği ve iradesi, geleceğe güçlü bir şekilde yürümemizi sağlayacaktır.

4. Vatan sevgisiyle dolu olan imanımız, aziz milletimizin iradesiyle güçlenerek birleşir.

5. Asımın nesli, münevver bir geleceğe yönelerek atinin rehberliğinde fünunun ışığında ilerliyor.

6. Asımın nesli, münevver bir geleceğin atisi olan fikir ve sanat fünunlarını yüceltecek.

13-12-202313-12-2023

Yayın: 13.12.2023 - Güncelleme: 13.12.2023 13:04 - Görüntülenme: 294