T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ETİMESGUT - Bağlıca Anadolu Lisesi

“Digital Obesity” Adlı Projemiz Başladı.

Polonya ve ülkemizin farklı illerinden öğretmenlerin katılımıyla yürütülen projemiz “Digital Obesity”  Meryem ÖRÜK, Leyla ÇİNİCİ rehberliğinde dönem sonuna kadar devam edecek.

Bazı kaynaklara göre sosyal medyayı 120 dakika veya 240 dakika kullanmak dijital obezite belirtisi olarak kabul ediliyor. Bu durum dikkatin dağılmasına, konsantrasyon güçlüğüne, yüz yüze iletişim eksikliğine, sosyal izolasyona, akademik başarının azalmasına, günlük yaşam sorumluluklarından kaçınmaya, kişisel bakımın ihmal edilmesine ve ilişkilerin bozulmasına neden olmaktadır. Ayrıca sosyal medyada çok fazla vakit geçirmek kas ağrılarına, uyku bozukluklarına ve görme bozukluklarına yol açıyor.

“Digital Obesity” projemizle  Sosyal medya ve dijital araçların kontrolsüz kullanımının gerçek hayattaki ilişkilerden kopmaya, sosyal izolasyona, anlamlı ve gerçek bir hayat yaşayamamaya neden olduğunu öğrencilerimize göstermeyi hedeflemekteyiz.

Bunun yanında öğrencilerimizin farklı okullardaki öğrenciler ile tanışarak sosyal olarak gelişim sağlamalarını, yabancı dil gelişimlerine katkı sağlamayı farklı okullardaki öğretmenleri bir araya getirerek öğrenciler ile ortak etkinlikler yapmayı, öğrencilerimizin Web 2.0 araçlarını etkin kullanmalarını amaçlıyoruz.

15-02-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.02.2024 - Güncelleme: 15.02.2024 10:00 - Görüntülenme: 101
  Beğen | 0  kişi beğendi