T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ETİMESGUT - Bağlıca Anadolu Lisesi

“Climate Heroes On A Mission To Protect Our Future!” Adlı e Twinning Projemiz Başladı.

Gürcistan, Hırvatistan, Portekiz ve Türkiye’den ortaklarımızla birlikte yürüttüğümüz projemiz “Climate Heroes On a mission to Protect Our Future!” Meryem ÖRÜK, Leyla ÇİNİCİ rehberliğinde dönem sonuna kadar devam edecek.

Proje Tanıtım Videosu

Dünya güzel, inanılmaz güzel, çeşitli ve en önemlisi canlı organizmaların varlığı tamamen onun istikrarına bağlı. Ancak son yıllarda insanlık birtakım doğal afetlerle karşı karşıya kaldı ve ne yazık ki mağdurların sayısı artıyor ve gerçeği kabul ederek tüm insanlık bu talihsizliğimize yönelik daha çok çaba göstermeliyiz. 

UNISDR' ye (Birleşmiş Milletler Afet Riskini Azaltma Ofisi) göre afetler doğal olarak adlandırılamaz çünkü bunlar dikkatsizlik ve doğa olaylarının yetersiz planlanmasının sonucudur. Dolayısıyla bu olumsuzlukların mümkün olduğu kadar önlenmesini sağlayacak çalışmalara herkesin küçük de olsa bir katkı sağlaması gerektiğine inanıyoruz. 

Projenin tarafımızca hayata geçirilmesi, sürdürülebilir kalkınmanın 13., 15. ve 17. hedeflerine küçük de olsa ulaşılmasına katkı sağlayacaktır ki bu çok önemli ve tüm dünyaya örnek olacaktır. Hedef 13 “iklim sürdürülebilirliğinin sağlanması” anlamına geliyor. 15. hedef şuna hizmet ediyor: "Dünya ekosistemlerinin korunması". 17. hedef ise küresel düzeyde "ortak hedefler için işbirliği"ni öngörüyor. 17 hedefin hepsinin birbirinden kaynaklandığı ve birbiriyle ilişkili olduğu aşikârdır. Bu nedenle, her türlü refah için doğaya, çevreye ve tüm canlı organizmaların varlığının şaşmaz belirleyici yönüne dikkat çekmeliyiz. 

09.11.2023 tarihinde  proje ortaklarımızla buluştuk. Tanışma toplantımızı yaptık. 

Öğrenci seçimlerimizi yaptık. Büyük bir heyecan ve azimle projeye katkı sağlamak için çalışmaya başladılar. Umarız öğrencilerimizin ufkunu genişletecek bir proje olur.

29-11-202329-11-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 29.11.2023 - Güncelleme: 29.11.2023 12:39 - Görüntülenme: 227
  Beğen | 3  kişi beğendi